Kärleksmums! Ja tack!

Kände att jag behövde göra något som är så gott…men som jag inte gjort på så länge! Kärleksmums, moccarutor, kokosrutor…hur många namn kan kakan ha? Sak samma, god är den i alla fall : ) Men jag brukar inte ha kokos på, jag är ju en riktig gottegris och föredrar att ha massa ”blandströssel” på, det blir barnsligt gott av det hela. receptet som följer vet jag faktiskt inte vart det kommer ifrån, det var länge sedan jag kopierade texten och skrev ut.

image

Ingredienser:

Kärleksmums, 1 Plåt

5 st. ägg
4 dl  strösocker
4,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
5 msk  kakao av god kvalitet
300 g  smör
2 dl  vatten
200 g  mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad

Glasyr / Topping

2 dl  vispgrädde
2 msk  espressokaffe
200 g  mörk kvalitetschoklad (70%)
Kokosflingor  eller blandströssel

Gör såhär:

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Glasyr
    Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  11. Strö över kokos eller blandströssel och skär i rutor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s