Chokladtryfflar med lingon – goda även som laktosfria

image

Så enkla och goda, syrligheten i dessa godbitar är förförisk. Det här receptet hittade jag hos Pioner och Bröd, men bytte ut till laktosfria alternativ. De blev riktigt goda och dessa ska jag ta och bjuda mina kollegor på när det vankas julknytis!

Ingredienser:

Räcker till 10-12 tryfflar

60 gr vispgrädde (finns laktosfri)
30 gr smör (finns laktosfri)
100 g  mörk kvalitetschoklad (70%)
1/2 dl  mosade lingon
Lingonpulver att rulla tryfflarna i

Gör såhär:

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Den grovhackade chokladen rörs ned i kastrullen tills den lösts upp ordentligt.
  3. Tillsätt lingonmoset och rör om.
  4. Ställ in i kylen och låt tryffelsmeten stelna
  5. Ta ut tryffeln och forma små bollar, här kan du använda ett kuljärn, sked för att få en fin form
  6. Rulla tryfflarna i lingonpulvret så att det blir helt täckta.

Förvaras bäst i kylen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s