Saffranssmörbullarna anfaller!

Åh jäklars så gott det blev! Ett måste till adventsfikat och julkaffet då dessa enkla och goda bullar smakar som ni redan läst…så jäkla gott!
image

Ingredienser till 30 stycken bullar:

Fyllning:
150 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Deg:
1/2 gr saffran + 1 tsk socker
50 gr jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
3 ägg
225 gr rumsvarmt smör
12-14 dl vetemjöl

Dekorering:
1 ägg
Pärlsocker

Gör såhär:

  1. Fyllning:
    Rör ihop ingredienserna till fyllningen noga.
  2. Klicka ut 30 högar av fyllningen på en tallrik, ställ in dessa i frysen för att stelna.
  3. Fyllning:
    Mortla saffran och sockret
  4. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst upp sig.
  5. Tilsätt saffran, kardemumma, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt även mjölet, lite i taget.
  6. Knåda degen ordentligt i några minuter och låt sedan jäsa under duk i 45 minnuter.
  7. Ställ 30 bullformar, antingen papper eller aluminium, på plåtar.
  8. Knåda igenom degen och dela den i 30 bitar. Forma runda släta bullar av bitarna och lägg i formarna.
  9. Ta ut fyllningen ur frysen och tryck ner en bit fyllning i varje bulle. Tryck ner den ordentligt. Låt bullarna jäsa i 25 minuter.
  10. Sätt ugnen på 250 graderVispa upp ett ägg och pensla bullarna, stör över pärlsocker.
  11. Grädda i mitten av ugnen, i ca 7-9 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s