Marängskolan del 2 – Varmvispad (schweizisk) maräng

Den här marängsorten lämpar sig väl som tårtbotten, tårtlock, kakdekorationer eller varför inte på toppen av en cupcake? Smaksätt den gärna om du önskar så att den får det där lilla extra. Har du den som tårtlock, bränn gärna av den med en brännare för att få lite fin färg.

schweizisk maräng lock

Ingredienser:

  • 100 gr äggvita
  • 220 gr florsocker
  • 1 tsk pressad citron (citronsaft)

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Häll i samtliga ingredienser i en metallbunke. Vispa lätt tills allt är blandat.
  3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ordentligt tills smeten når en temperatur av 50-60 grader. Ta av metallbunken från det sjudande vattnet och fortsätt att vispa marängen tills marängen är kall.
  4. När marängen är kall, blandar du gärna i smaksättare. Det kan vara hackad eller smält choklad, kokos, rivet skal av lime, citron, apelsin. Eller varför inte nötter. Lek med fantasin!
  5. Klicka ut marängen med sked på en plåt med bakpapper.
  6. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 1 timme, marängen skall fortfarande vara lite seg i mitten.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.