Marängskolan del 3 – Fransk maräng

Den franska marängen är den mest porösa och lämpar sig bra till suffléer, krämer eller varför inte som små mini-maränger (till marängsviss) då de blir så luftiga. Detta är den enklaste varianten av maräng då den inte behöver värmas medan man vispar. Se bara till att äggvitorna är rumstempererade innan du börjar.

fransk maräng

Innehåll:

  • 100 gr äggvita (rumstempererade)
  • 200 gr strösocker
  • 1 tsk pressad citron (cirtonsaft)

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitan och citronsaften tills det börjar skumma.
  3. Strö i ca ¼ del av sockret och fortsätt vispa.
  4. Strö ytterligare ¼ del och vispa tills ett styvt marängskum bildas.
  5. Strö på resten av sockret och fortsätt vispa ett par minuter.
  6. Spritsa upp önskad maräng.
  7. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 1 ½ timme tills marängerna blir torra.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.