Marängskolan del 4 – Italiensk maräng

Nu börjar det bli svårt här! Den italienska marängen är komplicerad, här möter äggvitor sockerlag. Den italienska varianten är den mest stabila och skall vara perfekt för macarons, krämer, mousser, semifreddo, eller som kakdekoration. Ska du  använda marängen till spritsning av t.ex. tårtor och bakelser? Börja spritsa marängen så fort du slutat vispa annars stelnar marängen och blir kort i konsistensen.

italiensk maräng italiensk maräng macroon

Ingredienser:

  • 1 dl vatten
  • 155 gr strösocker
  • 100 gr äggvita
  • 0,5 tsk citronsaft

Gör så här:

  1. Gör sockelagen. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp.
  2. När sockervattnet når 110 grader (använd digital kökstermometer) börja då vispa äggvita och citron i en rostfribunke till en fast maräng.
  3. När sockervattnet nått 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt.
  4. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.