Andreas heta tryfflar

En liten härlig munsbit, len choklad möter stinget från heta chiliflakes i denna överraskande tryffel. Jag gillar när det hettar till lite i eftersmaken, där är flaksen toppenbra. Vill du använda färsk chilli så fungerar det också.

Att göra tryffel är absolut inget svårt, mest ”bara att koka” ihop och de går ju att smaksätta i det oändliga!

image

För ett laktosfritt alternativ så byter du bara ut grädden och smöret till lämpliga alternativ.

Ingredienser:

  • 1 dl vispgrädde
  • 25 gr smör
  • 3/4 dl muscovadosocker
  • 175 gr mörk choklad 70% (grovhackad)
  • 1 1/2 tsk chiliflakes

Gör så här:

  1. Häll grädden i en kastrull och lägg i smöret. Rör om under uppvärmning tills att det nästan börjar koka. Ta av kastrullen från plattan.
  2. Blanda i muscovadosocker och rör om tills det löst sig.
  3. Häll i chokladen och rör om tills chokladen smält och smeten är slät.
  4. Häll sedan ner chiliflakes och rör om ordentligt
  5. Skeda upp smeten i knäckformar och toppa med lite chiliflakes.
  6. Låt stelna och förvara dem kylt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s