Surdegsgrund dag 2

image

Nu har det gått nästan 24 timmar sedan jag satte min surdegsgrund. Så nu ska jag bara titta till den, dofta på den och se efter att allt går som det ska. Nu har alla de mikroorganismerna som finns i  mjölet sakta vaknat till liv. Om det går som det ska, bildas så småningom mjölk- och ättiksyra och olika jästarter. I min burk händer det grejer då doften är söt, lite som honung och är lite lite småbubbligt. Den har skiktat sig och jag skakar burken försiktigt så den blandar sig igen. Nu ställer jag bara tillbaka den i skåpet igen, till den nästan 23 gradiga värmen. Locket skall inte sitta fastskruvat nu heller…bara ligga löst på.

I morgon vid samma tid är det dags att besöka surdegen igen.

Annonser

En reaktion till “Surdegsgrund dag 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s