Surdegsgrund dag 3

Idag blir det ingen bild…men den såg fin ut…den lille surdegsgrunden! Doftade fint och inget mögel i sikte. Surdegsgrunden har varit väldigt lös hittills, det är bara bra, för då får mögel svårt att få fäste och förstöra grunden. Ser du mögel, kasta allt och börja om från början!

Vad har jag nu gjort den här kvällen? Jag har inte bara tittat till den, jag har börjat mata den…förbereda den för det som komma skall.

Ingredienser dag 3, kväll
1 msk rågmjöl

Blanda i det nya mjölet och rör om ordentligt. Den kommer nu att bli tjockare i konsistensen. Låt den stå över natten, eller cirka 8–10 timmar.

Annonser

En reaktion till “Surdegsgrund dag 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s