Surdegsgrund dag 4

Dag 4
Nu har jag kommit en bit på väg. Denna gång inget mögel i sikte.

Morgon:
Dags att mata:

  • 2 msk rågmjöl
  • 2 msk ljummet vatten

Jag lade även till en halv tesked flytande honung innan jag rörde om. Varför då? Jo, för att ”kicka” igång grunden (ett tips man kan finna på ånga surdegssidor på nätet…välbeprövat). Vill inte misslyckas en gång till : ) Nu får den stå till i kväll i sitt skåp.

Kväll:
Om allt har gått som det ska…så skall jag i detta skede ta bort allt utom lite på botten, 1 centimeter eller så, och matar med 2 msk ljummet vatten och 2 msk rågmjöl.

Den är på gång…men inte tillräckligt…men jag ger mig inte!
Nu finns två alternativ:
Alternativ 1 (om surdegen knappt doftar någonting och ser allmänt trött ut): Låt den stå över natten på nytt och mata i morgon bitti.
Alternativ 2 (om den doftar mycket och är lite mjölkig i konsistensen): Mata den som ovan, alltså ta bort det mesta och mata med mjöl och vatten.

Jag körde på alternativ ett. Jag skakade bara lätt på burken och ställde upp den i skåpet till i morgon bitti.

Annonser

En reaktion till “Surdegsgrund dag 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s