Kokostoppar med citron och vit choklad

Kokostoppar är något alldeles förfärligt gott. Mina är smaksatta med citron och har fått smält choklad ringlat över sig. Det är godis det! Topparna går snabbt att göra och en sats blir ca. 20 stycken. Jag valde att använda kokossocker istället för vanligt socker, den är karamellig i smaken och oraffinerad. Blir kanongott! Så våga testa lite nytt! Mina kära kollegor uppskattade fredagsmyset från Andreas Gottebod ; )kokostopp

Ingredienser:

  • 2 mellanstora ägg
  • 3/4 dl. kokossocker
  • 50 gr. smör
  • Rivet skal av en halv citron samt en msk citronsaft
  • 200 gr. kokosflingor
  • Vit choklad 200 gr. räcker gott

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör ihop ägg och kokossocker i en bunke. Rör, vispa inte!
  3. Smält smöret och häll ner i bunken.
  4. Häll ner citronskalet och citronsaften och rör om.
  5. Häll ner kokosflingorna och rör om allt igen ordentligt låt allt vila och svälla i ca. 10 minuter.
  6. Klä en plåt med bakplåtpapper.
  7. Forma topparna med sked och handen, pressa ihop dem lite (finns risk att de trillar isär annars) och lägg på plåten.
  8. Grädda i 10 minuter i mitten på ugnen.
  9. Smält chokladen och ringla över topparna när dom har svalnat.
  10. Ställ in i kylskåp så att chokladen stelnar.
  11. Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s