Fudgebrownietårta med lakritsglass

Sveriges deltävlingsfinal i melodifestivalen i rutan om en liten stund i rutan. För att fira att snart vet vi vilket bidrag som skall representera Sverige bjuds det på en fudgebrownietårta med hemgjord lakritsglass och chokladganache spritsad på toppen. Otroligt gott med härliga smaker, choklad och lakrits går ju så bra ihop! Att själva spritsningen inte ser så jäkla fin ut, kan ju beror på att detta faktiskt är första gången i mitt liv som jag spritsar, sug på den du!

Tackar Manuela för receptet!

fudgebrownie tårta

Ingredienser till fudge brownie:

  • 250gr. mörk choklad (70%)
  • 120gr. smör
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl. strösocker
  • 1 dl. vetemjöl
  • ¾ dl. kakao
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
Ingredienser till glass:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 dl. vispgrädde
  • 1 tsk. lakritssirap
  • 2 – 3 tsk. lakritspulver
Ingredienser till chokladganache:
  • 200gr. mörk choklad
  • 75gr. smör
  • 2 ½ dl. vispgrädd
  • 2 ½ msk. honung
  • 1 msk. lakritssirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°
  2. Förbered en rund bakform med bakplåtspapper, ca 24 – 26 cm.
  3. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.
  4. Blanda äggen och sockret i en skål och vispa dem lätt samman förhand.
  5. Häll den smälta chokladblandningen  i äggblandningen, och rör runt försiktigt.
  6. Vänd ner siktat mjöl, kakao och salt. Rör INTE, vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i din bakform och baka av i mitten av ugnen i 20 – 30 minuter
  8. Låt kakan svalna av helt.

     

  9. Glass: Lägg både grädden och den kondenserade mjölken i frysen i 15 minuter så att de blir riktigt kalla.
  10. Ta ur den kondenserade mjölken och häll den i en vispskålen och vispa den tills den blir ljus och luftig. Tillsätt sedan den kalla grädden och vispa, tills  den får mer volym.
  11. Tillsätt lakritssirap och lakritspulver. Vispa tills du har en fast smet.
  12. Häll glassen över din brownie
  13. Pudra över lite lakritspulver och ställ kakan i frysen i minst 5 timmar.
  14. Lakritsganache:
    Koka upp grädde, lakritssirap och honung.
  15. Häll blandningen över chokladen och smöret. Rör blandningen till en jämn och slät ganache.
  16. Låt stå och svalna. När den är kall och fast eker du loss med spritsen och dekorerar din tårta. Ställ sedan in allt i frysen igen tills det är dags för servering.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s