Härlig kaffesmak i Moccarulle

Så var helgen snart till ända. Gårdagen var en dag full av moln och regnskurar. En lugn och skön joggingtur på 1.2 mil, som gjorde gott i hela kroppen, startade lördagsmorgonen.

joggingtur.JPG

Efter det tyckte jag allt att ett bak från gotteborden var helt på sin plats! Kanske för att fira lite att äntligen har jag kommit igång med joggningen igen, senaste gångerna har jag fått bryta efter 5km för att det inte har funkat…dålig motivation och ork. Baket blev en härligt fluffig rulltårta med fyllig kaffesmak, en så kallad moccarulle. Kaffesmaken sjunger i gommen, och för den extra sötsugna (dit jag räknar mig själv) så finns ett serveringsförslag på bilden nedan. Förstärk chokladsmaken…med chokladglass…kunde krämat på med chokladsås också…om jag bara orkat gör den 😉

moccaruta upplägg

Ingredienser degen:

  • 1 1/4 dl. vetemjöl
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1 dl. kakao
  • 5 ägg
  • 1 1/4 dl. strösocker
Ingredienser till fyllning:
  • 3 dl. vispgrädde
  • 1 tsk. vaniljsocker
  • 2 msk. florsocker
  • 2 msk. starkt kaffe eller kaffelikör, jag använde 2 mks. espresso (ristretto)
Ingredienser garnering:
  • 50 gr. mörk choklad
  • 1 msk. vispgrädde
  • florsocker

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190°C och klä en långpanna, ca 30*40 cm med bakplåtspapper-
  2. Vispa ägg och socker kraftigt, det skall bli riktigt vitt och fluffigt, det tar ett par minuter.
  3. Sikta vetemjöl, bakpulver och kakao ner i en bunke. Rör om ordentligt.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  7. Lägg ett bakplåtspapper på bänken, lägg ett tunt lager strösocker på bakplåtspappret.
  8. Ta ut och låt kakan svalna någon minut, stjälp sedan upp kakan på bakplåtspappret med sockret på. Ta försiktigt bort bakplåtspappret från kakan.
  9. Rulla ihop kakan från långsidan, med hjälp av bakplåtspappret, låt bakplåtspappret rullas in i kakan så att det blir enkelt att rulla ut kakan igen. Vira in rullen i en handduk (så den förblir mjuk) och låt kakan svalan helt.
  10. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen så att den bli fast.
  11. Rulla ut kakan försiktigt och bred på fyllningen, rulla sedan ihop kakan igen…försiktigt, så att fyllningen inte trycks ut ur rullen.
  12. Pudra florsocker över rullen. Smält chokladen tillsammans med grädden, försiktigt i ett vattenbad, rör om och ringla över rullen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s