Silviakaka dagen till ära…

Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar. Nu strålar ju dock solen ute…inget regn i sikte…men en kaka är gjord och redo att njutas : ) En snabb och enkel, är denna ”Silviakaka”. Degen påminner om muffins i smaken.  Jag kan erkänna på en gång att jag hade på tok för lite kokosflingor på min…så fega inte som jag…vräk på : )
20160423_100629
Ingredienser till kakan:
  • 3 ägg
  • 3 dl. strösocker
  • 1,5 dl. kallt vatten
  • 3 dl. vetemjöl
  • 3 tsk. bakpulver
Ingredienser glasyren:
  • 150 gr. smör
  • 1,5 dl. strösocker
  • 3 tsk. vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • Kokosflingor att strö över

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker kraftigt, det skall bli riktigt vitt och fluffigt.
  3. Till sätt vattnet, vetemjöl som blandats med bakpulver och vispa ihop ordentligt.
  4. Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
  5. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter.
  6. Ta ut och låt kakan svalna någon minut, dra över den till ett galler och låt svalna helt övertäckt med bakduk.
  7. När den svalt är det dags för glasyren. Smält smöret, tillsätt socker, vaniljsocker och äggulor. Rör ihop till en slät kräm.
  8. Bred glasyren på kakan och strö över kokosflingorna.
  9. Skär i rutor glasyren stelnat.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s