Uppfriskande ananaskaka – ananasmums!

Grattis på födelsedagen Andreas! Tack alla goa vänner 😉 Dagen till ära bjöds kollegorna på denna smarriga långpannekaka som påminner lite om kärleksmums. Men fyllningen här är anansbitar och ananasspad, vilket gör kakan riktigt saftig. Kollegorna tyckte om den…också…gottegrisar är vi allihopa 😉

Gjorde två plåtar…den andra plåten delades i fyra bitar…ingen glasyr eller topping på den. Får vara i frysen tills jag få se vad det kan bli av den kakan. Leker med tanken att göra en syrligare toppning…typ kiwi…

image

Ingredienser till kakan:
  • 6 ägg
  • 5,5 dl. strösocker
  • 10 st. anansringar + spadet
  • 200 gr. smält smör
  • 1 tsk. malen kardemumma
  • 2 tsk. vaniljsocker
  • 4,5 tsk. bakpulver
  • 9 dl. vetemjöl
  • 2 dl. filmjölk
  • 2 dl. ananasspad
Ingredienser glasyren:
  • 60 gr. smält smör
  • 6 dl. florsocker
  • 1 1/2 msk. vaniljsocker
  • 4-5 tsk. ananasspad
  • Kokosflingor att strö över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°C smöra och ströbröda en långpanna. Min långpanna är 31 *35 cm
  2. Skär ananasen i småbitar och spara spadet till senare i ett glas
  3. Vispa ägg och socker kraftigt, det skall bli riktigt pösigt.
  4. Blanda ihop vetemjöl, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  5. Rör ner de skurna ananasen, filmjölken, det smälta smöret, ananasspadet och mjölkblandningen i smeten.
  6. Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
  7. Grädda nederst i ugnen i ca. 30 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt i sin form.
  9. När den svalnat är det dags för glasyren. Häll siktat florsocker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret, häll i ananasspadet häll ner i sockerblandningen.
  10. Rör ihop till en slät kräm, lagom bredbar. Man kan behöva justera med mängden ananasspad för att få rätt konsistens.
  11. Bred glasyren på kakan och strö över kokosflingorna.
  12. Låt glasyren stelna innan du skär upp bitar med en vass kniv!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s