Rabarberpaj med härligt knäckigt täcke.

För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb! Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck. Har du inte rabarber, så går ju själva smeten utmärkt att ha på äpplen eller vad man nu brukar ha i sin smulpaj. Låt fantasin flöda… jag gillar när smeten blir riktigt knäckig, så jag brukar slå på grillfunktionen de 4-5 minutrarns sv gräddningen. Vad man vill ha går ju att variera med allt från glass till vaniljvisp. Jag var lat och som synes på bilden…det blev vaniljvisp.

20160606_211429

Ingredienser:

  • 500 gr. rabarber
  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl. strösocker
  • 1 3/4 dl. vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm, vaniljsocker
  • 125 gr. smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 nypa flingsalt
  • smör till att smöra formen

20160606_205519

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret tillsammans med grädde och sirap i en kastrull.
  4. Häll den smälta blandningen över de torra ingredienserna och rör om väl.
  5. Ansa och skär rabarberna så att de blir ungefär 4 cm. långa bitar.
  6. Smörj en smord ugnssäker form. Lägg rabarberna i botten och bred sedan ut smeten ovanpå.
  7. Grädda i mitten i ugnen mellan 40-50 minuter, tills den fått fin färg.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s