Citronglaserade philadelphiabullar i långpanna.

Att baka bullar, kakor i långpanna är så smidigt. Det går lite fortare och man kan göra en större sats på en gång. Den här långpannan kommer att fyllas med godsaker som i slutändan blir bullar med citron, både i fyllning och i glasyren. En härligt fräsch bulle som man gärna vill ta två av, tur att det blir en hel långpanna att njuta av. Jag valde att ha glasyr på bullen, men du kan lika gärna hoppa över det steget. Strö över pärlsocker efter att du penslat kakan med ägget så får du också en fin kaka.

Ingredienser fyllning:

  • 75 gr. rumsvarmt smör
  • 100 gr. philadelphia ost
  • rivet skal från en citron
  • 90 gr. florsocker
  • 1 msk. vaniljsocker (jag använde bourbonvanilj)

Ingredienser bulldegen:

  • 25 gr. jäst för söta degar
  • 75 gr. rumsvarmt smör
  • 3 dl. mjölk
  • 1/2 dl. strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 460 gr. vetemjöl special

Ingredienser glasyr:

  • 340 gr. florsocker
  • 2 tsk. rivet citronskal
  • 3 1/2 msk färskpressad citronjuice

img_20161015_163041

Gör så här:

  1. Börja med fyllningen. Häll ingredienserna till fyllningen i en bunke.
    20161015_164303
  2. Använd elvisp, eller rör ihop ordentligt.
    20161015_164707
  3. Klicka ut 40 stycken högar av fyllningen på en tallrik och ställ sedan in tallriken i frysen i 1 – 2 timmar. Den skall stelna helt.
    20161015_165558
  4. Bulldegen tar inte så lång tid att göra, så vänta med den tills fyllningen fått stå i frysen i 30 minuter. Värm upp mjölken till 36 °C
  5. Smula ner jästen i assistentens bunke.
    20161015_174834
  6. Häll mjölken över jästen och den så det inte finns några klumpar kvar.
    20161015_175528
  7. Tillsätt smör, socker och salt. Vetemjölet tillsätter du lite i taget. Kör på låg fart tills det blivit en smet. När du använder vetemjöl special måste degen knådas längre än om du använder vanligt vetemjöl. Jag kör med min assistent i 10 minuter på lägsta fart och får till en superfin deg som är liite kladdig.
    20161015_181254
  8. Täck bunken med jäslock eller täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i 40 minuter.
    20161015_190338
  9. Tryck sedan ut degen i en smord form, ca 30*35 cm , täck med plastfolie och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
    20161015_190724.jpg
  10. Under tiden degen jäser en sista gång gör du glasyren. Glasyren är superenkel att svänga ihop, blanda bara ihop alla ingredienserna och rör om väl. Se till att den är klumpfri.
  11. När kakan jäst klart tar du bort plasten, tar ut fyllningen från frysen. Trycker 40 hål i kakan med fingret och stoppa ner de 40 fyllningsbitarna. Pensla kakan med uppvispat ägg.
    20161015_193548
  12. In med kakan, mitt i ugnen, cirka 20-25 minuter, kakan skall ha fått fin färg. Känn efter med sticka, så att kakan är torr. Stick i degen, inte i fyllningen…då blir det inge bra 😉
  13. Låt kakan svalna i formen. Häll eller spritsa glasyren när kakan är avsvalnad. Skär upp och servera nu.

20161015_205722

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s