Spröda saffranskakor

December och julen närmar sig, jag är i full gång med att försöka få till julbaket och prövar runt redan nu. Nu är det ju som så att jag inte bakar kakor speciellt ofta, något jag ska råda bot på nu. Saffranskakor, perfekta som glöggmingelsgåva när man går på bjudning eller att kanske bara bjuda kollegorna på…eller både och.

 

Ingredienser till 20 kakor:

  • 75 gr. smör, rumstempererat
  • 135 gr. strösocker
  • 1 gr. saffran (2 pkt)
  • 1 ägg
  • 180 gr. vetemjöl
  • 1 tsk. bakpulverGarnering:
  • Strösocker
  • florsocker

20161113_153152

Gör så här:

  1. Vispa smör, saffran och socker luftigt.
    20161113_154313
  2. Häll ner ägget och vispa ihop till en smet.
    20161113_154422
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke, sikta sedan ner det i smeten och rör om ordentligt tills det blir en deg.
    20161113_155352
  4. Ta fram plastfolie och lägg på bordet, forma degen till en rulle och rulla in degen i folien. Låt degrullen vila i kylen i en timme.
    20161113_160455
  5. Sätt ugnen på 175°C. Ta ut degen ur kylen och dela den i 20 lika stora bitar, rulla varje bit till en boll. Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
    20161113_190337_001
  6. Lägg bollarna på plåt som är täckt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 – 14 minuter (min tog 14 minuter), den lilla kakan skall krackelera.
    20161113_21201420161113_211841
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.