Nöt- & havrekakor (gluten- & laktosfria)

Den här godbiten, en härligt nötig kaka, går inte av för hackor. Här har vi en superenkel kaka (tänk göra chokladbollar), det enda som tar tid här är väl egentligen gräddningen. Jag valde att göra de här kakorna helt gluten- & laktosfria. I grundreceptet står det vetemjöl, men det bytte jag ut mot rismjöl. Eftersom jag skulle bjuda kollegorna på dessa kakor, så dubblerade jag allt i en bunke och gjorde 70 kakor. Kalasgoda, kollegorna njöt stort!

20161114_200627

Ingredienser till ca. 35  kakor:

  • 1 ägg
  • 100 gr. råsocker (samma sak som rörsocker)
  • 125 gr. laktosfritt smör, kylskåpskallt
  • 4 gr. vaniljpulver
  • 3 gr. bakpulver
  • 200 gr. glutenfria havregryn
  • 30 gr. rismjöl
  • 40 gr. valfria nötter (jag hade valnötter och hasselnötter), hackade
  • 40 gr. pumpakärnor
  • 100 gr. granatäppelkärnor

20161113_194657

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 165°C.
  2. Blanda ägg, råsocker, smör i en bunke och mosa ihop allt ordentligt.
    20161113_195231
  3. Tillsätt resten av alla ingredienser och rör ihop ordentligt till en tjock smet.
    20161113_200410
  4. Forma degen till bollar med händerna och lägg ut på plåtar klädda med bakplåtspapper.
    20161113_204401
  5. Platta till bollarna lite.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 25 minuter. Låt dem svalna på galler!
    20161114_20074220161114_200627
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s