Saffransbiscotti med pistagenötter

20161127_145229

Jag har gjort dem förr och idag gjorde jag dom igen. Dom här saffransbiscottina är så goda och är en klassiker hos oss, kommer göras många jular framöver. Skulle gjort den dubbla satsen idag, men tyvärr räckte inte pistagenötterna till. Det går självklart bra att använda vilka nötter du vill, ta dom du tycker är godast! Jag tycker att 1 1/2 dl. nötter är lagom till degen.

Ingredienser:

  • 100 gr. smör
  • 1 gr. saffran (2 pkt)
  • 2 st. ägg
  • rivet skal från två apelsiner
  • 135 gr. strösocker
  • 300 gr. vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 90 – 100 gr. osaltade pistagenötter (skala nötterna och ta bort det mesta bruna på nötkärnan)

20161127_124803

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsamman med saffranet i en kastrull och häll sedan över i en bunke. Låt svalna lite.

20161127_125516

  • Rör ner äggen i det smälta smöret.
  • 20161127_125748

  • Skölj apelsinerna noga, riv det yttersta av skalet och blanda ner det i vätskan.
  • 20161127_130221

  • Häll ner nötterna i vätskan och rör om.
  • 20161127_130406

  • Blanda socker, mjöl och bakpulver ordentligt i en bunke, häll ner i vätskan och arbeta ihop till en deg.
  • 20161127_130913

  • Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • 20161127_131823

  • Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Ta ut längderna, sänk temperaturen till 125°C. Låt längderna svalna lite.
  • Välj en riktigt vass kniv, inte tandad! Skär dem i 1 cm. tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. 
  • 20161127_135153

  • Nu ska skorporna torka i mitten av ugnen i cirka 20 – 30 minuter.
    Känn mitt i skorpan, är den lite mjuk eller degig, låt den torka lite till i ugnen.
  • Annonser

    En reaktion på ”Saffransbiscotti med pistagenötter

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s