Himmelsk saffransfudge

Många gånger är det bästa godiset det som är enkelt att göra. Fudge är sådant godis, ”bara” att koka ihop, hälla upp i form, svalna och skär upp. Fudge är en supergott och smälter i munnen…du kommer älska den! En liten varningens finger bara, tänk på att själva uppkoket blir ganska varmt, en sisådär 120°C för att vara exakt. Det här är ju också ett godis som går alldeles utmärkt att frysa in!

Ingredienser till ca. 25-28 bitar

  • 250 gr. vispgrädde
  • 270 gr. strösocker
  • 60 gr. ljus sirap
  • 150 gr. vit choklad
  • 0,5 gr. saffran

20161210_164454

Gör så här:

  1. Klä en liten form 10 * 20 cm med bakplåtspapper.
  2. Mortla saffranet med lite av sockret.
    20161210_165003
  3. Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull.
    20161210_165234
  4. Börja med att sjuda upp allt under omrörning, till sockret löst upp sig. Koka sedan upp allt till 120°C utan att röra, använd termometer och ha tålamod!
  5.  När temperaturen är nådd, ta av kastrullen från plattan och lägg ner chokladen om saffranet och rör snabbt om allt.
  6. Häll ner i formen och låt svalna. Ställ in den i kylskåpet när den har svalnat så att den får stelna helt.
    20161210_173431
  7. Skär upp i lagom stora bitar och njut.

20161210_193426

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s