Chocolate Chip Cookies – vit och mörk choklad

Åh va gott det är med kakor, eller hur! Amerikanska kakor är ju lite annorlunda om man jämför med de klassiska svenska mördegskakor. De här goda chocolate chip cookies kommer från Manuela. Älskar hennes kakor, bakverk och tårtor, de här kakorna är absolut inget undantag. 2016 år sista bakbox innehöll recept, ingredienser och lite baktillbehör för att göra hennes kakor och nu var det min tur att göra dom!

20170112_160901

Ingredienser till 25 stycken:

  • 225 gr. osaltat smör, rumstempererat
  • 200 gr. strösocker (2,2 dl.)
  • 225 gr. ljust muscovadosocker  (2,8 dl.)
  • 1 stort ägg
  • 2 äggulor
  • 3 tsk. vaniljsocker
  • 350 gr. vetemjöl (5,8 dl.)
  • 10 gr. maizena (1 msk.)
  • 1 tsk. bikarbonat
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1 tsk. salt
  • 200 gr. mörka chokladknappar
  • 200 gr. vita chokladknappar
  • 1 tsk. flingsalt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Häll socker och muscavadosocker i bunke och tillsätt smöret.
    20170112_145304
  3. Rör ihop det så det blir ljust och fluffigt.
    20170112_151034
  4. Häll ner ägget och rör om ordentligt. Tillsätt ena gulan och rör om ordentligt. Tillsätt den andra gulan och rör om ordentligt.
  5. Tillsätt vaniljsockret och rör igen under två minuter så det blir fluffigt.
  6. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt i en annan bunke och rör om ordentligt.
  7. Häll mjölblandningen över smeten.
    20170112_152019
    Rör om ordentligt så smeten blandar sig väl!
  8. Tillsätt chokladknapparna, men spar lite knappar till garneringen efter gräddningen.
    20170112_152417
  9. Försök röra ner knapparna, går inte det får du ta till händerna så att knapparna går i smeten.
    20170112_152714
  10. Klä plåtar med bakplåtspapper och använd en glasskopa att sleva upp degen med. Jag använder en sån där som man trycker ihop handtaget på så lossnar kulan/degen. Då får jag lika stor kakor! Tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen, så du behöver inte platta till dem. Men ha gott om utrymme emellan dem så dom inte smälter ihop!
    20170112_153123
  11. Grädda kakorna, mitt  i ugnen, i 10 – 13 minuter. Min ugn behövde 12 minuter. Ta ut kakorna och strö över några chokladknappar på en gång så att dom smälter på kakan. Låt dem vila lite på plåten innan du lägger dem på galler för att svalna helt så att alla choklad stelnar.

20170112_160901

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s